Afdrukken

Over ons

Over ons

Koenen is al meer dan 50 jaar een begrip in de chocoladewereld. Als grondleggers van het machinaal verwerken van chocolade heeft de familie Koenen zich een stevige plek in de branche verworven. In de afgelopen jaren is HENK KOENEN v.o.f. uitgegroeid tot een servicegerichte en innovatieve koploper op het gebied van chocolaterie apparatur van de hoogste kwaliteit.

HK timelinev01

Begin jaren 60 ontwierp en bouwde Henk Koenen in samenwerking met zijn vader Jan Koenen, de eerste chocolade wielmachine. De eerste machines zijn nog steeds volledig functioneel en te bezichtigen in diverse internationale musea. 

OVER ONS machine01 300breed  OVER ONS machine02 300breed  OVER ONS HenkWiet01 300x245

Inmiddels is de derde generatie (Wiet Koenen, '78) actief binnen het bedrijf. De focus van HENK KOENEN is en blijft het leveren, installeren en onderhouden van top-kwaliteit chocolade verwerkingsmachines. 

Het assortiment VOMACHOC wielmachines welke nog altijd volledig in eigen werkplaats worden gebouwd, is in de loop der jaren uitgebreid met kleine tafelmodellen en automatische tempereermachines (Selmi) en alle denkbare toebehoren. Doos ons ruime assortiment kunnen we inmiddels zowel de kleine chocolatier als de banketbakker maar ook de grote chocolade producent en industrieele markt perfect bedienen.

Naast onze chocolademachines bent u bij HENK KOENEN ook aan het juiste adres voor chocoladevormen, gereedschappen en toebehoren in alle soorten en maten. Bij alles wat we doen staat service en een lange termijn relatie voorop.